Най-малко 157 души са вече жертвите на земетресението в Непал. Други около

...
Най-малко 157 души са вече жертвите на земетресението в Непал. Други около
Коментари Харесай

157 загинали и 200 ранени след земетресението в Непал

Най-малко 157 души са към този момент жертвите на земетресението в Непал. Други към 200 души са ранени. 

" Броят на  157 - 105 в Джаджаркот и 52 в Рукум ", сподели представителят на националната полиция Кубер Катхаят пред Агенция Франс Прес.

Говорителят на вътрешното министерство Нараян Прасад Бхатараи каза, че е малко евентуално жертвите да се усилят доста.

" Сега поддържаме връзка с всички области, сподели той. Възможно е някои тела към момента да бъдат открити под руините. "

По данни на Националния сеизмологичен център на Непал той е бил с магнитуд 6,4, съобщи. Германският проучвателен център за геонауки пък го мери на 5,7, а Геоложката работа на Съединени американски щати - на 5,6 по Рихтер.

Спасителните екипи започнаха да копаят с ръце из руините на срутените къщи в търсене на оживели след най-тежкото земетресение в страната от осем години, което раздруса здания чак в Ню Делхи.

Властите се притесняваха, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като първите отзовали се екипи са достигнали хълмистата зона покрай епицентъра на труса, на към 500 км западно от столицата Катманду, едвам рано през днешния ден и са почнали да търсят оживели.

Спасителните действия са затруднени, защото спешните екипи трябваше първо да разчистят пътищата, блокирани от свлачища на доста места. Хеликоптерите и дребните самолети са в подготвеност да се причислят към напъните на избавителните екипи.

Земетресението е най-смъртоносното от 2015 година насам, когато към 9000 души починаха при два труса. Тогава цели градове, вековни храмове и други исторически обекти бяха сринати до основи, над един милион къщи бяха разрушени. Бедствието коства на стопанската система на страната 6 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР